Affiliate marketing

Geplaatst op: 09-04-2013

Naast dat het mogelijk is om geld te verdienen met het invullen van enquêtes, online handelen Forex of het schrijven van reviews, kan affiliate marketing ook een inkomsten bron zijn. Als u wilt starten met affiliate marketing dan zult u moeten beschikken over een website of blog. Wanneer u in bezit met van een website of blog kunt u zich aanmelden bij affiliate partnerprogramma's. Bij affiliate marketing beschikt u over een medium waarop u bijvoorbeeld teksten kunt plaatsen over andere webshops. U kunt bijvoorbeeld product reviews maken en vervolgens middels banners of links verwijzen naar plekken waar deze worden verkocht. U hoeft dus zelf niet in het bezit te zijn van deze producten en hoeft deze ook niet te kopen. Na het plaatsen van deze banner links in de tekst van uw site kunnen deze worden gevolgd door bezoekers.  

Het proces van affiliate marketing

U beschikt dus over een website met banners van andere webshop. Als een bezoeker na het bezoeken van uw website en het volgen van de link naar de shop een product heeft gevonden wat hij dat kopen dan kan hij klikken op bestellen waarbij deze automatisch wordt geregistreerd als inderecte verkoop via uw website. Als de bezoeker het product dat koop dat zult u een bepaalde commissie krijgen voor de verkoop. Dit omdat u de koper daar de webshop heeft geleidt. Commissie is een bepaalde bedrag of percentage over het verkochte items.

Zorg voor een goede affiliate website

U kunt veel bezoekers krijgen door een optimaliseerde website te hebben met kwalitatief goede teksten die interessant zijn voor bezoekers. Een optimaliseerde webshop krijgt u door uniek content te hebben op uw website en daarbij de seo gerichte teksten te schrijven. Natuurlijk zijn er meerder punten waarmee de webshop beter zal scoren in google. Om een succesvolle affiliate webshop te hebben dient u deze bij te houden, producten actueel te houden en nodige bezoekers te lokken. Door middel van het starten van een affiliate website kunt u dus online geld verdienen. En de onderwerpen kunnen heel divers zijn. Van product besprekingen, reisverslagen en kleding trends (middels een blog) tot spelletjes sites over bv poker of fruitautomaat spelletjes. Er is altijd wel een banner te vinden voor bij uw onderwerp. Let er wel op dat er meer mensen die zijn die hiermee gestart zijn waardoor u zich dient te onderscheiden van de rest. Trek de meeste bezoekers naar uw website en verdien zo geld met affiliate marketing!